Jalkojen päivittäinen pesu on tärkein toimenpide jalkojesi hyväksi. Kuivaa jalat huolellisesti ja muista myös varpaanvälit, käy ne läpi yksitellen. Varpaanväleihin pyyhe ei välttämättä ole paras, vaan talouspaperilla saat ne kuivattua tarkemmin.

Kynsien kasvamisnopeus on yksilöllistä. Leikkaa varpaankynnet suihkun jälkeen kun ne ovat pehmeät. Leikatessasi varpaankynsiä, leikkaa kynnet suoraan varpaan pään muotoisesti pyöristämättä kulmista. Mikäli reunat leikataan pyöristäen alas, voi kynsi pahimmillaan kasvaa ihon sisään aiheuttaen kivuliaan tulehduksen. Voit viilata leikkausjäljen tasaiseksi kynsiviilalla leikkauksen jälkeen. Kynsien tarkoitus on suojata varpaiden päitä, joten ethän leikkaa kynsiä liian lyhyiksi. Oikea pituus on kun kynnen reuna tuntuu painettaessa sormella varpaan päästä.

Rasvaa jalat täyteläisellä jalkavoiteella päivittäin. Muistathan, että varpaanvälejä ei rasvata hautumien ehkäisemiseksi. Varpaanväleihin voi tarvittaessa käyttää talkkia, varsinkin kesällä se imee tehokkaasti kosteutta iholta. Voit myös kuoria jalat kerran viikossa. Hienorakeinen vartalonkuorinta ei kuitenkaan riitä jalkojen paksulle iholle, vaan käytä karkearakeisempaa kuorinta-ainetta. Raspausta ei nykyisin enää suositella, mutta voit raspata jalat hellävaraisesti suurin piirtein kerran kuukaudessa. Käytä raspaukseen hiekkapaperiraspia. Toimenpidettä ei kannata tehdä suihkussa, vaan suihkun jälkeen ihon ollessa vain hiukan nihkeä. Liian usein tapahtuva raspaus lisää ihon sarveiskerroksen kasvua, ihon ikäänkuin puolustaessa itseään.

Jalkojen yleisimmät ongelmat ovat kuivuus ja kovettumat. Kovettuma syntyy kohtiin, jossa on jatkuva hankaus kenkää vasten. Korkokenkien käyttäjillä yleisin kovettumakohta on päkiä. Oikeanlaisiin kenkiin kannattaa myös kiinnittää huomiota. Satsaaminen laadukkaisiin kenkiin edesauttaa myös jalkojen hyvinvointia.

Varsinkin runsaasta jalkojen hikoilusta kärsivien kannattaa kiinnittää huomiota myös sukkien materiaaleihin. Hengittävät luonnonmateriaalit, kuten puuvilla ja bambu ovat parhaita. Nylonia kannattaa ainakin runsaasta hikoilusta kärsivien välttää.

Suosittelen käyntiä hoitolassa jalkahoidossa 3-4 kertaa vuodessa.

Suosittelen käyntiä hoitolassa jalkahoidossa 3-4 kertaa vuodessa. Ammattilainen poistaa hankalat kovettumat jalkaveitsellä ja näkee jalkojesi mahdolliset muutokset ohjaten sinut tarvittaessa lääkäriin. Jalkahoidossa myös kynsinauhat hoidetaan pehmeiksi, kynnet lakataan halutessasi ja hoidon viimeistelee nautinnollinen ja rentouttava hieronta aina polviin saakka.

Jalkahoito Minnanhoitolassa on 67€ hintainen.