Tärkeintä talvella on hoitaa ihon kosteustaspainoa ja suojata kasvot kylmältä ja kuivalta.

Kylmä vuodenaika on kasvoille todella stressaava. Tässä tulee joitakin vinkkejä kuinka hoidat kuivaa ihoasi talvella.

1. Päivittäinen perusteellinen puhdistus on talvellakin kaikkein tärkeintä. Talvella sopivin aikuiselle iholle on puhdistusemulsio. Jätä kuivattavat geelimäiset ja vaahtomaiset puhdistustuotteet kesäaikaan käytettäväksi. Vältä puhdistuksessa liian kuumaa vettä, sillä se liuottaa iholta luonnollisia suojalipidejä.

2. Kasvovesi on tärkeä ihon kosteuttaja, joka edesauttaa voiteiden imeytymistä. Kasvovesi on se hoitotuote, joka jää suomalaislta hyvin usein käyttämättä. Kosteusvoide imeytyy aina paremmin hiukan kostealle iholle. Asiaa voi verrata kuivaan kukkamultaan, johon kasteluvesi jää pinnalle kellumaan imeytymättä siihen. Eli kun kasvot on ensin kosteutettu kasvovedellä niin hoitovoidettakin riittää pienempi määrä ja se myös imeytyy ihoon paremmin.

3. Vaihda voiteet runsaampiin. Suomessa ei pärjää samoilla vaatteilla ympäri vuoden, ei myöskään samalla kosteusvoiteella. Täyteläiset voiteet paikkaavat ihon omien rasvavarastojen puutetta ja ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta.

4. Ihon pinnalle kertyvä kuollut ja hilseilevä solukko estää voiteiden imeytymistä ihoon. Siksi kuorinta on helppo ja nopea tapa kirkastaa iho. Kuorinnan jälkeen iho tuntuu pehmeämmältä ja ihon väri näyttää paremmalta. Levitä kuorinta-aine hiukan kostealle iholle ja hiero kevyesti pyörivin liikkein. Lopulta kuorinta-aine huuhdellaan pois iholta. Talvella voit kuoria kasvosi parin viikon välein.

5. Naamio on tehokkain kotona itse tehtävä hoito. Talvella suosittelen kosteuttavaa kasvonaamiota. Kun kosteusnaamion jättää yön ajaksi kasvoilleen, niin aamulla iho suorastaan uhkuu kosteutta. Naamiota voit käyttää kaksi-kolmekin kertaa viikossa.

6. Talvella tehokkaimman avun kuivalle iholle saa kosmetologin tekemästä kasvohoidosta. Minnanhoitolan kasvohoidoissa sinun on mahdollista hoidattaa ihosi takaisin tasapainoon. Hoidoissa käytetään ihosi tarpeen mukaisia kosteuttavia hoitotuotteita. Suosittelen talvisaikaan kasvojen hemmotteluhoitoa, johon sisältyvät kuorinta sekä pitkä ja rentouttava kasvohieronta hoitavalla luomulaatuisella manteliöljyllä. Kasvohieronta rentouttaa kasvolihakset, saaden verenkierron elpymään ja hoitotuotteiden imeytymään syvemmälle ihoon. Hoidon viimeistelevät kosteuttava kasvonaamio ja hoitovoiteet kasvoille ja silmänympäryksille.