Ihon kuorinta. Aurinko kuivattaa ihoa ja saa ihon pintakerroksen paksuuntumaan, siksi kesän jälkeen iho saattaa näyttää hilseilevältä ja samealta. Kuorinta ei vanhan uskomuksen mukaan suinkaan himmennä päivetystä. Kuorinnalla saa poistettua kuolleet solut ihon pinnalta. Kuorinnan ansioista myös kosteusvoiteet ja muut tehohoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin ja vaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kosteuta iho kimmoisaksi. Syksyllä kesän kuivattama iho janoaa kosteutta. Hyvin kosteutettu iho näyttää heleältä ja tasaiselta.

After sun tuotteiden käyttö. Näitä voiteita voi käyttää pitkälle syksyyn. Useimmissa after sun tuotteissa on ihoa rauhoittavia ja korjaavia ominaisuuksia. Käytä siis kaikki vanhat purkit nyt loppuun.

Itsestään ruskettavien tuotteiden käyttö. Itseruskettavan voiteen levitys jo päivettynelle iholle on helpompaa, sillä laikut eivät näy tummemmalla iholla yhtä helposti. Näitä voiteita voi käyttää 2-3 kertaa viikossa.

Juo vettä. Veden juominen voi pidentää rusketuksen kestoa. Vesi pitää ihoa terveenä sekä joustavana ja on mitä parasta ihon kosteuttamista sisältä päin.

Viilennä suihku. Kuuma vesi kuivattaa ihoa ja saa päivetyksen haalistumaan nopeammin.