Siinä missä kasvojen ihoa hoidetaan aktiivisestikin, saattaa vartalon hoito jäädä helposti unohduksiin. Näillä muutamilla vinkeillä pääset jo pitkälle.

Kuorinta

Milloin viimeksi kuorit ihosi? Jos et muista, on korkea aika tehdä se nyt. Vartalon iho kaipaa säännöllistä kuorintaa pysyäkseen elinvoimaisena ja tasaisen värisenä. Kuorittu iho myös vastaanottaa tehoaineet huomattavasti paremmin. Kuori koko vartalo kerran viikossa suihkun yhteydessä ja huomioi erityisesti helposti kuivuvat kohdat, kuten polvet ja kyynärpäät. Jos iho on rikki tai ärtynyt, jätä silloin kuorinta väliin.

Kuivaharhaus

Lisätehoa viikottaiseen kuorintaan saat kuivaharjauksella, joka poistaa iholta kuolleen pintasolukon ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Käytä kuivaharjaukseen soveltuvaa kinnasta, kuten Riffi-kinnasta ja käsittele koko vartalo sydämeen päin suuntautuvin liikkein. Ihon lievä punoitus heti kuivaharjauksen jälkeen on normaalia ja kertoo pintaverenkierron aktivoitumisesta. Säännöllinen kuivaharjaus paitsi pitää ihon pinnan pehmeänä myös ennaltaehkäisee selluliitin muodostumista.

Kosteutus

Vartalon iho kaipaa päivittäistä kosteutusta pysyäkseen pehmeänä ja kimmoisana. Kosteutettu iho kestää paremmin ulkoista rasitusta eikä pääse halkeilemaan.

Levitä kosteusvoide mielellään heti suihkun jälkeen puhtaalle ja vielä hiukan kostealle iholle. Yöksi voi valita täyteläisemmän voiteen. Jos kätesi kuivuvat helposti pesemisestä, niin mukana kannattaa pitää pientä käsivoidetta.