Näin kesän jälkeen moni nainen tuskailee auringon aiheuttamien maksa- ja pigmenttiläiskien kanssa. Maksaläiskät ovat sinällään vaarattomia, mutta aiheuttavat kosmeettista haittaa. Maksaläiskien syy on yhä epäselvää, mutta niillä on tekemistä naisen hormonitoiminnan kanssa, koska läiskiä ilmaantuu useimmiten e-pillereiden, raskauden ja hormonikorvaushoidon aikana.

Maksaläiskät ovat sinällään vaarattomia, mutta aiheuttavat kosmeettista haittaa.

1. Paras tapa välttyä maksaläiskiltä on suojata iho auringolta aurinkovoiteilla, vaatteilla ja hatulla. Läiskät vaalenevat itsestäänkin jonkin verran ihon uusiutumisen myötä, mikäli iho ei altistu auringolle.

2. Meikin avulla maksaläiskiä voi peittää taputtelemalla niiden päälle runsaspigmenttistä peiteainetta tai meikkivoidetta.

3. Kemialliset kuorinnat, eli happokuorinnat ovat oiva apu maksaläiskien hoidossa. Kemiallinen kuorinta samalla myös tasoittaa ja heleyttää ihon väriä. Parhaiten tepsivät sarjahoidot ja hoitoajankohtana syksy ja talvi ovat erinomaisia. Minnanhoitolassa kemiallisen kuorinnan hinta on 78€

4. Viimeinen hoitokeino maksaläiskien hoidossa on lääkäreiden suorittamat laserhoidot. Hoitotulokset ovat vaihtelevia ja ja lopputulosta on vaikea ennustaa.